Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

24.11.2023

Тренінг від польських інструкторів

В рамках меморандуму про співпрацю між Lotnicze Pogotowie Ratunkowe, Варшавським медичним університетом, КНП «Обласний клінічний центр ЕМД та МК Івано-Франківської обласної ради» та Івано-Франківським національним медичним університетом відбулися чергові навчання. Цього разу тема тренінгу – «Відпрацювання практичних навиків базових реанімаційних заходів у дорослих та дітей. Менеджмент дорослого критичного пацієнта згідно з протоколами Європейської ради реанімації».

Упродовж трьох днів інструктори польської авіаційної медичної служби показували прикарпатським медикам, як рятувати людей. Тренінги відбувалися в режимі практичних завдань. Заняття проходили на базі тренінгового центру обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Тренінг пройшло 15 представників (професори, доценти, асистенти) ІФНМУ та 9 – працівників ОКЦ ЕМД та МК. Всі вони отримали сертифікати за програмами ALS.

За словами директора КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» Мирона Матейка, уже більше 120 працівників центру пройшли такі навчання, а сертифіковано близько 80 осіб. Завдяки таким теоретичним і практичним заняттям врятовано не одне життя.

Як зазначив керівник Польської авіаційної екстреної медичної допомоги професор Роберт Ґалонзковскі, усі спільні зусилля багаторічної конструктивної співпраці були спрямовані на наближення українських лікарів, фельдшерів та екстреної медичної допомоги загалом до європейських стандартів. Планується продовжувати спільне навчання, стажування, тренінги, конференції, обмін викладачами та розвиток студентської мобільності. А також у планах допомогти обладнати сучасний стимуляційний центр екстреної медичної допомоги в ІФНМУ.