Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

22.04.2024

Відбулася проща медичних працівників Івано-Франківщини

Понад тисяча медиків разом молилися у Відпустовому центрі блаженного Симеона Лукача в селі Старуня. 19 квітня відбулася великопосна проща медичних працівників Івано-Франківської Митрополії УГКЦ. Організатори молитовної події – комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, департамент охорони здоров’я обласної держадміністрації, обласна рада галузевої Профспілки.

Архієрейську Божественну Літургію очолив єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії Владика Микола Семенишин у співслужінні о. Ярослава Рохмана, священнослужителів Архієпархії УГКЦ, зокрема медичних капеланів, священників Відпустового центру та запрошеного духовенства.

Отець Ярослав Рохман подякував усім медичним працівникам, які разом зібралися у родинному селі Симеона Лукача, щоби освятитися і спільно перебувати у благодаті, а також окремо подякував усім медичним капеланам, які щодня невтомно служать, завжди знаходячись біля ліжок хворих. Священник Відпустового центру о. Володимир Лукашевський розповів паломникам про життя блаженного священномученика Симеона Лукача та село Старуня. Усіх медичних працівників поблагословили мощами Симеона Лукача та мирували освяченим єлеєм.

Завершальною частиною прощі стала Хресна дорога, яку підготували учасники благодійної організації «Дім» в рамках проєкту «Етноформація» і в якій взяли участь медичні працівники.

Під час великопосної прощі медики єдналися у молитві за своїх колег, які сьогодні рятують життя на фронті, та тих, які загинули, рятуючи інших, які продовжують виконувати свій професійний обовʼязок в окупації, за полонених та поранених.

Молилися за тих, хто лікує наших військових у тилу та тих, хто допомагає зʼявлятися на світ новим українцям; за тих, хто ставить на ноги, дарує надію; за тих, хто просто щоденно добре виконує свою роботу.

Молилися за лікарів, медичних сестер та братів, молодших медичних працівників, бо в такій роботі важливим та цінним є кожен.

Великопосна проща завершилася під хрестом на Старунській горі у молитві за настання справедливого миру на нашій землі та перемогу у війні.