Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

28.05.2024

Відзначення Дня екстреної медичної допомоги

В КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» відбулись урочистості з нагоди Дня екстреної медичної допомоги, який відзначаємо 27 травня.

В ході заходу привітали колектив центру з професійним святом, вручили грамоти та подарунки представники обласної державної адміністрації і обласної ради, керівники медичних освітніх закладів – ІФНМУ та ІФМФК. Окремо згадали та висловили вдячність 32 працівникам центру, які наразі перебувають в лавах Збройних сил України, щодня рятують життя наших захисників.

Серед нагороджених – фельдшер Коломийської станції екстреної медичної допомоги Василь Федюк, який наразі є старшим бойовим медиком 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Пану Василю вручили спільну грамоту голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради та медаль «За заслуги перед Прикарпаттям».

На завершення заходу пам’ятні сувеніри та подяки вручили тим працівникам центру, які присвятили життя порятунку життя та здоров’я мешканців Прикарпаття, понад 25 років пропрацювали в службі екстреної медичної допомоги.

Були і грамоти та грошові премії від обласної ради Профспілки працівників охорони здоров’я. А ще галузева Профспілка підключилася до фінансової допомоги фельдшеру Верховинського куща, у якого згоріла хата, та лікування постраждалих під час ДТП з автомобілем «швидкої» у Калуші.

* * *

З нагоди Дня екстреної медичної допомоги на фасаді обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф було відкрито анотаційну дошку екскерівнику Івано-Франківської станції швидкої і невідкладної допомоги Ярославу Джигіті.

Ярослав Джигіта розпочав свою кар’єру з військового лікаря, працював на «швидкій», а згодом – заступником начальника управління охорони здоровʼя Івано-франківської облдержадміністрації. Обіймав посаду головного лікаря Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні. Був завідувачем Івано-Франківської станції «швидкої».

Помер 9 травня 2023 року.

Анотаційну дошку Ярославу Джигіті відкрили у межах програми «Івано-Франківськ – місто Героїв».