Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

21.06.2019

Студенти ІФНМУ організували Свято щастя та кольору

В Івано-Франківську вперше відбулося Свято щастя та кольору «HoliFest»-2019. Захід організували студенти-медики, щоби об’єднати українське та іноземне студентство. Також у події взяли участь чимало містян. А ще захід був благодійним, на лікування однорічного франківчанина Костика Ерстенюка зібрали понад 6 тис. грн.

На площі Бастіону зібралося чимало малих та дорослих містян, студентів. Прийшли вони в білих футболках і вже кілька хвилин були кольоровими з голови до п'ят. Найбарвистіше свято Індії, під час якого індійці обсипаються кольоровою пудрою на основі трав, і саме в такий спосіб діляться щастям, – перенеслося на кілька годин в Україну, до Івано-Франківська.

Ідея проведення у форматі відритого заходу просто неба виникла у шестикурсника з Індії Прітхама Педіраппагарі. Допомогти з оргпитаннями взялася активна у міжнародній діяльності організація студентів-медиків UMSA за підтримки Департаменту молоді та спорту Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківського національного медичного університету.

Програма була насиченою та цікавою. Танцювальний флеш-моб представили африканські студенти, охочі могли малювати мехенді, а особливо цікавим був фешн-показ національних костюмів. Не обійшлося без різноманітних ігор та лазертагу.

Символом свята був намальований велетенський портрет дівчини, одяг якої складався з різних частин і представляв народне вбрання різних народів світу. «Ми вирішили, що ця історична постать може символічно об’єднати всіх нас, адже таки цікавий і культурно багатий весь наш світ», – зазначила авторка ідеї портрету, студентка третього курсу ІФНМУ, учасниця організації УМСА Катерина Рябко.

У пісенній програмі було чимало українських та іноземних пісень, зокрема співали улюбленці університетських подій іноземні студенти Айдан Мамедова та Срінівасан Сашанк.

Зворушливий виступ-звернення прозвучав від шестикурсника ІФНМУ Елвіса, який закликав до толерантності та побудови дружніх взаємин між представниками різних культур.

«Наше місто має всі шанси бути дружнім мультикультурним і багатим. У нас вчаться студенти із 49 країн світу, і нам треба долати стереотипи, налагоджувати дружню комунікацію між представниками різних культур. Цим заходом ми робимо ще один крок назустріч цій мрії», – зазначив голова організації УМСА,студент ІФНМУ Богдан Дівнич.

Захід організували з благодійною метою. Зібрані кошти передали на лікування Костянтина Ерстенюка, однорічного сина старшої лаборантки кафедри медичної біології та медичної генетики ІФНМУ, який вже рік бореться з важкою недугою.