Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

12.08.2019

Медичний Оскар-2019

П'ятеро представників Прикарпаття вийшли у фінал конкурсу «Відзнака за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона». А кандидат медичних наук Олексій Гудз удостоєний "Медалі Святого Пантелеймона" серед молодих лікарів до 35 років.

У Києві, в день Святого Пантелеймона, в приміщенні Національної філармонії відбулася церемонія нагородження переможців щорічного конкурсу «Відзнака за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона», або як його іменують – «Медичний Оскар». В результаті попереднього відбору до заключного туру Поважною радою конкурсу були допущені по 4 представники в кожній із 8 номінацій. Від нашої області із 6 учасників, які брали участь в різних номінаціях, п’ятеро потрапили у фінал. За умовами конкурсу тільки один конкурсант в кожній номінації міг отримати орден або медаль Святого Пантелеймона, в залежності від вікової групи. Ця нагорода є найпрестижнішою серед медичної спільноти.

Приємно, що з молодих лікарів до 35 років, рішенням Поважної ради в номінації «За лікарське мистецтво» медалі Пантелеймона удостоєний асистент кафедри хірургії післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету, кандидат медичних наук Олексій Гудз. Розроблені і застосовані ним мікрохірургічні операції на судинах допомогли врятувати від ампутації кінцівок та інсульту десятки пацієнтів. Своє мистецтво лікування він демонстрував навіть у провідних клініках США і Великобританії, проводячи там майстер-класи. Ще четверо наших номінантів отримали нагороди з врученням Прослави. Серед них: професор, завідувач кафедри отоларингології медичного університету Василь Попович в номінації «Новатор охорони здоров’я», завідувач відділення судинної хірургії обласної клінічної лікарні Володимир Гінчицький в номінації «За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», медичний капелан обласного клінічного хоспісу отець Ярослав Рохман в номінації «Взірець служіння суспільству» і асистент кафедри ортопедичної стоматології медичного університету, кандидат медичних наук Володимир Палійчук в номінації «За наукові розробки в медицині».

Нагороди вручали члени Поважної ради: перший Президент України Леонід Кравчук, почесний Патріарх Філарет, експрем’єр- міністр України Юрій Єхануров, ексміністр закордонних справ Володимир Огризко, Президент Академії медичних наук Віталій Цимбалюк, Президент Академії педагогічних наук Василь Кремінь. Слід відмітити, що Івано-Франківщина була представлена найбільшою кількістю номінантів на отримання нагород. Оргкомітет конкурсу особливо відмітив, що прикарпатці найкраще дотримувались дрес-коду при церемонії нагородження, що є неодмінною умовою участі в ній.

Голова регіональної ради Івано-Франківської області

Відзнаки за професіоналізм і милосердя

«Орден Святого Пантелеймона»

професор Володимир Боцюрко