Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

19.09.2019

В ІФНМУ відкрили оновлений студентський простір «Академка»

В Івано-Франківському національному медичному університеті знову відчинило двері колишнє кафе «Наукове», що на площі франківського «Бастіону». Крім нового затишного інтер’єру, нової назви «Академка», заклад матиме значно ширше призначення — універсальний простір для студентів-медиків.

За два роки повністю оновилося кожне приміщення кафе: від кухні, залів для відвідувачів до вбиралень.

Над оформленням інтер’єру «Академки» працював відомий франківський дизайнер, давній друг ІФНМУ Ігор Днесь. «Оскільки заклад призначений перш за все для студентів-медиків, тут створена відповідна атмосфера, — розповідає автор оформлення. — На стінах — анатомічні композиції, також в спеціальних нішах зробили полички для медичної літератури. Це і красиво, і пізнавально. Загалом оформлення витримане в сучасному стилі, щоб нашій молоді було тут цікаво, затишно і час, проведений у закладі, сприяв різним креативним ідеям».

Ректор ІФНМУ професор Микола Рожко сподівається, що оновлена «Академка» отримає насичене нове життя і дійсно стане місцем для неформального студентського життя. «Оновлення кафе було ініціативою наших студентів, і роботи тут тривали майже два роки, — розповідає ректор. — Дякуємо всім працівникам нашого адміністративно-господарського відділу, автору оформлення Ігорю Днесю, підприємцю Ярославу Сухоребському. Це зроблено для студентів, і сподіваюся, тут вони будуть не лише харчуватися, але й влаштовувати різні заходи, спілкуватися, проводити змістовне дозвілля».

Зазначимо, що назву «Академка» обирали самі студенти-медики під час спеціального опитування в соцмережах. А перевернута літера «А» на вивісці натякає на специфіку студентського життя, яке часом теж йде догори дриґом.

Голова студентського парламенту ІФНМУ Олег Тромбола закликає студентів проявляти ініціативу. «Вже зовсім скоро в Інстаграмі з’явиться сторінка «Академки», де ми анонсуватимемо цікаві події, які відбуватимуться тут, а також публікуватимемо фото-звіти про них, — говорить Олег Тромбола. — Також ми відкриті до пропозицій усіх наших студентів щодо заходів в «Академці». Пишіть, заходьте, двері парламенту відкриті для всіх!».