Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

20.09.2019

Урочисте відзначення 74-ї річниці з часу заснування медуніверситету

Голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Наталія Бирчак взяла участь в урочистостях з нагоди 74-ї річниці заснування Івано-Франківського національного медичного університету. Святкування проходило у внутрішньому дворику університету.

Студентів, викладачів, працівників та ветеранів вишу вітали представники обласної та міської влади, ректорат, гості з вишів-партнерів.

«Університет — це своєрідна родина, і нещодавно наймолодшому її члену, одному з наших студентів, виповнилося 15 років, а найстаршому, одному з ветеранів університету — 93, — зазначила перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк. — Для університету 74 роки – мабуть, не дуже великий вік. Але наша історія є багатою».

А ректор університету професор Микола Рожко наголосив, що 74-у річницю університет зустрічає з добрими здобутками та впевнено дивлячись у майбутнє.

Станіславський державний медичний інститут було засновано 17 липня 1945 року. Його першим директором став тоді ще доцент, а пізніше професор Іван Савицький. І цього року на святкування дня університету завітав його внук, професор кафедри загальної та клінічної патологічної фізіології ім. В.В. Підвисоцького Одеського національного медичного університету Іван Савицький.

До святкування студенти підготували квіткові композиції на медичну тематику. А учасники університетської художньої самодіяльності порадували усіх зворушливими піснями та запальними танцями. Родзинкою програми стали виступи студентів факультету підготовки іноземних громадян, які зірвали шквал овацій. Особливий дарунок підготувала університетська народна чоловіча хорова капела «Сурма» ім. Б.Волосянка, а саме гімн українських лікарів. Присутні зустріли його аплодисментами стоячи.

Особливістю святкування була благодійна акція від студентської редакційної колегії газети ІФНМУ «Ескулап-ІФ». Молоді люди розробили еко-сумки з символікою університету. Частину коштів, отриманих від їхнього продажу, спрямують на проєкт «Університет моєї мрії».