Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

20.09.2019

День європейської співпраці 2019 – кампанія з донорства крові

18-20 вересня з нагоди святкування Дня європейської співпраці на базі обласної станції переливання крові проходила транскордонна кампанія зі здачі крові.

Захід відбувся під гаслом «Європа за тебе! Ти за життя! Будь донором!» одночасно в Україні та Румунії у партнерстві з центрами переливання крові основних міст Програми, зокрема, Тулча, Ботошани, Сучава, Бая-Маре, Сату-Маре (Румунія), Чернівці, Івано-Франківськ, Ужгород, Одеса (Україна).

За словами одного з організаторів акції та експерта Програми «Румунія-Україна 2014-2020» Юліана Андріяша, метою цього проєкту є популяризація здачі крові для потребуючих та донорського руху як такого. Окрім того, така ініціатива, переконаний він, призведе до порятунку людських життів.

«Івано-Франківськ вперше бере участь у такому заході. І ця кампанія дуже благородна і відповідає вимогам сьогодення, – зазначила лікар-методист обласної станції переливання крові Любов Грицишин. – Вже в перший день акції донори дуже активізувалися – взяло участь 40 осіб, серед яких студенти-медики, працівники податкової адміністрації та прокуратури».

Слід додати, що у Програмі були підготовлені подарунки для кожного учасника кампанії. Крім того, проводився розіграш гірського велосипеда.