Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

08.10.2019

Студенти ІФНМУ стали переможцями Кубка Асоціації гирьового спорту України

Двоє студентів Івано-Франківського національного медичного університету здобули одразу чотири медалі на відкритому Кубку Асоціації гирьового спорту України, який відбувся у Києві.

Другокурсниця фармацевтичного факультету Христина Макота перемогла серед дорослих і посіла третє місце серед юніорів. У вазі до 58 кг вона зробила 70 підйомів 16-кілограмової гирі ривком. Дівчина за три роки занять на секції гирьового спорту значно покращила свої результати, останнім часом почала працювати з 24-кілограмовими гирями. За її словами, завдяки регулярним тренуванням покращився і стан здоров’я та загальне самопочуття.

П’ятикурсник медичного факультету, майстер спорту міжнародного класу Олександр Шваб посів перше місце серед юніорів та став другим серед дорослих. У вазі до 74 кг протягом 10 хвилин він виконав 88 підйомів двох 24-кілограмових гир довгим циклом. Поступився лише Заслуженому майстру спорту України Володимиру Андрійчуку.

За команду Івано-Франківської області на Кубку виступав також рідний брат Олександра Шваба Сергій, який також тренується на базі ІФНМУ. У двоборстві (вага до 74 кг) він переміг серед юніорів та став другим серед дорослих.

«Ми дуже задоволені цим результатом, адже студенти були після літніх канікул, і ми готувалися до змагань лише місяць», — каже наставник спортсменів, Заслужений майстер спорту України, старший викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук.

А студенти вдячні своєму тренеру та усім, хто їх підтримує, сприяє заняттям та виїздам на змагання.