Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

12.10.2019

Новосілля в обласному клінічному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

В Івано-Франківську відкрили сучасний обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Це дозволить своєчасно та якісно надавати екстрену медичну допомогу жителям області, раціонально використовувати спецтранспорт, економити кошти на купівлі паливно-мастильних матеріалів.

У відкритті взяв участь голова обласної держадміністрації Денис Шмигаль. Він зазначив, що «відкриття центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф сприятиме наближенню лікарських послуг до прикарпатців: допоможе краще скоординувати роботу працівників екстреної медичної допомоги, скоротить час доїзду, оптимізує багато процесів».

За шість років спільних зусиль, при підтримці обласної влади, народних депутатів, небайдужих осіб зроблено сучасне приміщення з комфортними умовами праці. Загалом на створення оперативно-диспетчерської служби протягом 2014-2019 років витрачено близько 14 мільйонів гривень із різних бюджетів, благодійних та спонсорських надходжень.

За словами директора обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мирона Матейка, з вересня служба працювала у тестовому режимі, а тепер от урочисте її відкриття. Наразі 55 відсотків населення області під’єднано до оперативно-диспетчерської служби. Із кожним тижнем кількість підключених районів збільшуватиметься.

Для покращення роботи екстреної медицини Прикарпаття Надвірнянське, Солотвинське відділення, Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали нові автомобілі швидкої допомоги і сертифікати. Електрокардіографи з дистанційним передаванням даних поповнили матеріально-технічну базу відділень і пунктів постійного базування у Більшівцях, Букачівцях, Гвіздці, Делятині, Єзуполі, Космачі, Микуличині, Отинії, Солотвині, Чернелиці, Яблуневі, Красноїллі, Верховині.