Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

05.12.2019

Студентська вистава про історію Майдану

До шостої річниці Революції Гідності студенти-медики поставили виставу «Квиток у майбутнє», де через призму івано-франківської молоді розповіли історію Майдану. На сцені народного дому обласної «Просвіти» звучали українські пісні, демонструвались кадри з новинних сюжетів та вирували емоції.

Автором ідеї та режисером-постановником є студентка шостого курсу ІФНМУ Ірина Попович. За її словами, ідея зародилася у 2015 році, після подій Революції Гідності, її підтримали студенти.

На сцені глядачі бачать студентів від першого по шостий курс. Є навіть випускники університету. До прикладу, лікар-інтерн Ольга Кіцнак виконує роль медика, одного з тих, хто в ті важкі часи надав всю можливу допомогу протестантам

Є у виставі й чимало емоційно важких та трагічних моментів. Студент п’ятого курсу Андрій Климчук виконує роль студента з Івано-Франківська, який разом зі своїми друзями вирішив поїхати на Майдан. Протягом всієї гри, його настрій та характер змінюється від безтурботного та буремного, до серйозного та рішучого. Він, разом з трьома іншими акторами уособлює тих, хто віддав своє життя під час Революції Гідності.

Всі учасники вистави «Квиток у майбутнє» переконані: нагадувати про Майдан та його героїв потрібно постійно. Адже це та символічна подія, коли люди віддали своє життя за нашу країну, націю, за своє майбутнє.