Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

30.04.2020

Семінари-тренінги для медичних працівників

Ще перед введенням режиму надзвичайної ситуації в лікувальних закладах проходили семінари-тренінги для медичних працівників. Зокрема, тренінг «Коронавірусна інфекція: нормативна база, профілактика та інфекційний контроль» в Прикарпатському клінічному онкологічному центрі Івано-Франківської облради провела лікар-епідеміолог, голова первинної профспілкової організації ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Ковбасюк. Вона робила наголос на заходах безпеки при потенційному контакті з інфікованими COVID-19 пацієнтами.

Як показує практика, медики в зоні ризику, їм вберегтися важко при роботі з хворими. 18 медичних працівників онкоцентру перебувають на стаціонарному лікуванні в медзакладах міста із пневмоніями середньої тяжкості, два лікарі та дві медсестри – із підтвердженим діагнозом COVID-19.

Складна ситуація і тому, що онкоцентр – не просто лікарня, де можна скасувати планові операції, хтось з онкохворих на час карантину не отримує вкрай необхідної хіміотерапії, комусь довелося відтермінувати радіотерапію.