Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

30.04.2020

«Зупинимо пандемію: безпека і здоров'я на роботі можуть врятувати життя!» – девіз Всесвітнього дня охорони праці 2020 року

Девіз Всесвітнього дня охорони праці 2020 року знаходиться в центрі всіх заходів, які проводить галузева профспілка області. Щодня ми прокидаємось і засинаємо під новини про коронавірус. По-різному можна оцінювати готовність медичних закладів до подолання епідемії. Однак є люди, яким не до розгубленості, паніки, важких роздумів і оцінок. Безпосередньо на передовiй, вiч-на-вiч з небезпечною iнфекцiєю, зараз знаходяться медичнi працiвники закладiв охорони здоров’я. Вони щоденно докладають всiх зусиль для порятунку людей, гідно виконують свої професiйнi обов’язки, надаючи допомогу хворим в умовах підвищеного ризику для власного здоров’я та життя.

Медичні працівники Прикарпаття – справжні бійці, гідно зустріли смертоносну хворобу і тримають першу лінію оборони. Адже наша область однією з перших зустрілась з цим небезпечним ворогом, не маючи в потрібній кількості засобів індивідуального захисту, протоколів лікування та без належного медикаментозного забезпечення.

Насамперед, я хочу подякувати небайдужим людям, волонтерам, національному медичному університету, громадським організаціям, підприємцям, органам місцевої влади, які активно з перших днів підключилися до придбання необхідних засобів індивідуального захисту для медиків, обладнання, апаратури та медикаментів.

В області з місцевих бюджетів виділено більше 60 млн. гривень.

Станом на 29 квітня в області підтверджено 821 випадок коронавірусних хворих та 50 летальних випадків. Із захворілих 176 медичних працівників (65 лікарів, 85 осіб середнього медичного персоналу та 26 осіб – молодшого та іншого персоналу лікувальних закладів).

31 випадок захворювань серед медичних працівників підлягають розслідуванню як такі, що пов’язані з виконанням службових обов’язків.

Аналізуючи ситуацію із захворюваністю медичних працівників, галузева профспілка області в турборежимі включилася до надання допомоги своїм спілчанам.

За кошти обкому профспілки було придбано 220 захисних комбінезонів багаторазового використання та 180 комбінезонів одноразового використання, 2500 рукавиць, 45 літрів дезинфікуючих розчинів, 22 оприскувачі для проведення дезинфекції, 1250 респіраторів, 45 окулярів, 120 літрів білизни.

На рахунок первинних профспілкових організацій області перераховано кошти в сумі 485 тисяч гривень для надання матеріальної допомоги захворілим.

Центральний комітет профспілки працівників охорони здоров’я України надіслав 230 захисних одноразових стерильних комплектів.

Всі придбані засоби захисту були передані, насамперед, в лікувальні заклади, які стали базовими для лікування коронавірусних хворих:

КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради»,

КНП «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради»,

КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради»,

КНП «Міська клінічна лікарня № 1 Івано-Франківської міської ради»,

КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради»,

КНП «Центральна районна лікарня Калуської міської та районної ради Івано-Франківської області»,

КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня Надвірнянського району»,

станція швидкої медичної допомоги м. Калуш.

Всього з профспілкового бюджету обкому профспілки витрачено 979 тис. 140 гривень.

 

Медичні працівники – справжні герої у цій війні з вірусом і надалі потребують нашої підтримки і допомоги.

Доземний уклін Вам, велика шана і безмежна подяка.

Наталія БИРЧАК, голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я.