Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

13.05.2020

Вишитий рушник для Асоціації медичних сестер України

Близько 11 тисяч медичних сестер працює в лікувальних закладах Прикарпаття. Карантин не міг не вплинути на відзначення їхнього професійного свята. Вони приймали слова вдячності за свою працю і побажання віртуально.

Зокрема, викладачі та студенти Івано-Франківського базового медичного коледжу підготували і записали відеовітання до Міжнародного дня медичної сестри, які були вміщені на сайті навчального закладу.

Голова Асоціації медичних сестер закладів охорони здоров’я міста Івано-Франківська Галина Варивода повідомила у фейсбуці, що ця громадська організація подарувала Асоціації медичних сестер України вишитий український рушник зі словами Флоренс Найтінгейл «Всі народи повинні зробити все, що від них залежить, для того, щоб зменшити таке прокляття як війна».

А комісія охорони здоров'я Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ 12 травня зорганізувала онлайн-молитву з нагоди відзначення Всесвітнього дня медичної сестри і закликала долучитися до традиційної молитви «за усіх медичних сестер, які жертовно служать для хворих». При цьому було наголошено, що «медична сестра є особою, яка найбільше слухає біль і переживання хворого, родини та лікарів».