Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

25.05.2020

Відкриття амбулаторії на Верховинщині

Відбулося відкриття амбулаторії монопрактики сімейної медицини у селі Верхній Ясенів Верховинського району, в якому взяли участь голова обласної держадміністрації Віталій Федорів, представники духовенства, медичної громадськості, районної влади, місцеві жителі.

Це вже п’ята амбулаторія, споруджена у рамках реалізації реформи первинної ланки медицини. Загалом на Прикарпатті буде збудовано 38 таких медичних установ. Згідно з вимогами до будівництва, амбулаторії оснащені новітнім обладнанням, забезпечені транспортом. Оплата праці медичного персоналу здійснюється безпосередньо Національною службою здоров’я України.

«Від сьогодні жителі Верхнього Ясенова матимуть можливість у комфортних умовах отримувати якісні медичні послуги, - підкреслив Віталій Федорів. – Переконаний, що до кінця поточного року й інші громади області отримають такі ж сучасні медичні заклади для допомоги людям».

Як зазначила в.о. головного лікаря КНП «Верховинський ЦПМСД» Уляна Петрус-Зітинюк, ця амбулаторія буде обслуговувати 1846 жителів сіл Печище, Рівня і Верхній Ясенів.

Нове приміщення звели за два роки. До цього в селі діяв старенький ФАП або ж люди їздили за медичними послугами за 15 кілометрів у Верховинську лікарню.