Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

15.06.2020

Дні відкритих дверей в онлайн-режимі

Через пандемію коронавірусу і карантинні обмеження Дні відкритих дверей в медичних навчальних закладах змушені були провести не в традиційній формі, а онлайн.

9 червня в Івано-Франківському національному медичному університеті в режимі онлайн відбувся День відкритих дверей. З вітальним словом звернувся ректор ІФНМУ професор Микола Рожко.

Керівництво вишу та члени приймальної комісії розповіли про особливості вступу до університету і фахового медичного коледжу у 2020 році. Зокрема, з правилами прийому до університету і коледжу ознайомив відповідальний секретар приймальної комісії Антон Симчич.

На жаль, у зв’язку із загальнонаціональним карантином, ІФНМУ не мав змоги запросити усіх бажаючих вступників та їхніх батьків безпосередньо у свої стіни, аби показати головні корпуси та поспілкуватися вживу. Розмова з абітурієнтами відбулась через платформу Teams. Однак навіть у такому режимі до онлайн-конференції підключилося понад 100 учасників, які задали чимало запитань.

* * *

Більше двох годин тривав онлайн День відкритих дверей в Івано-Франківському базовому медичному коледжі у неділю, 14 червня. Близько 170 абітурієнтів зареєструвалися для участі в ньому на платформі Zoom. Вони мали змогу поспілкуватися з директором ІФБМК, колишнім його випускником Володимиром Стасюком та відповідальним секретарем приймальної комісії Іриною Гафійчук.

Особлива увага була звернута на новації цьогорічної вступної кампанії. Зокрема, два вступні екзамени абітурієнти складатимуть за один день – по годині на українську мову і біологію, а між ними 30-хвилинна перерва. Це щоб не було великого скупчення людей. І всім доведеться використовувати захисні маски або респіратори. Ще одна новинка – в цьому році вперше оцінювання проводитиметься за 200-бальною системою. Вперше не потрібно медичної довідки при здаванні заяв і документів. А підготовчі курси-консультації проводитимуться теж онлайн, вони безкоштовні.

Керівник навчального закладу Володимир Стасюк повідомив про майбутню назву навчального закладу: медичний фаховий коледж (ІФМФК) і вперше саме абітурієнти, які цьогоріч стануть студентами, здобуватимуть фах не молодших спеціалістів, а фахових молодших бакалаврів (на європейський штиб).