Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

10.08.2020

Орден святого Пантелеймона отримав професор ІФНМУ Нестор Середюк

9 серпня, у день Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, у Києві відбулася церемонія нагородження відзнаками за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» і «Медаль Святого Пантелеймона».

Поважна рада відзнаки за участю представників регіональних рад обрала по одному переможцю у таких номінаціях, як: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству», «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України» (для іноземців). Їхні імена було оголошено під час церемонії.

«Орден святого Пантелеймона» у номінації «Найкращий лікар» отримав Нестор Середюк - професор кафедри внутрішньої медицини № 2 та медсестринства Івано-Франківського національного медичного університету. Випускник Івано-Франківського базового медичного коледжу і Івано-Франківського національного медичного університету, Нестор Миколайович знаний на Прикарпатті лікар-науковець, Заслужений діяч науки і техніки України, доктор медичних наук, професор, академік Академії наук технологічної кібернетики України, член Американської асоціації гіпертензії, Європейської асоціації кардіологів, асоціації кардіологів України, інтерністів аритмологів та електрофізіологів України. Вітаємо з перемогою!

Лауреати в номінаціях, які не стали переможцями, отримали дипломи. Серед них і молоді науковці Тарас Гудзенко і Роман Фіщук, які вийшли у фінал конкурсу на «Медаль святого Пантелеймона».

Відзнака за професіоналізм і милосердя орден і медаль святого Пантелеймона є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну діяльність у галузі охорони здоров'я. Її ще називають «Медичним Оскаром». Загалом у цьому році на участь у конкурсі надійшло понад 120 заявок.