Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

31.08.2020

В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі дбають про безпеку працівників

При підготовці до початку нового навчального року в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі особливу увагу звернуто на санітарно-гігієнічну безпеку в умовах пандемії коронавірусу. Адміністрація і профспілковий комітет навчального закладу подбали про безкоштовне проведення для викладачів і працівників коледжу ІФА-тестування на визначення імуноглобулінів М і G.

Окрім того, за кошти, виділені профспілковою організацією, для кожного працівника пошиті маски багаторазового користування на натуральній основі. До слова, в коледжі принципово ігнорують маски одноразового використання, вважаючи їх не надто придатними з медичної точки зору.

У навчальному закладі встановлено 69 бактерицидних рециркуляторів, майже половина з таймерами, в тому числі в блоках гуртожитку.

З дотриманням заходів безпеки та соціальної дистанції проходили вступні випробування абітурієнтів і навіть посвята у першокурсники. Цьогоріч дружню сім’ю найстарішого на Прикарпатті медичного навчального закладу з 80-річною історією поповнили 223 першокурсники. 30 серпня для них відбулася посвята у студенти і перша година спілкування у групах за участю батьків і викладачів. Хоча довелося розвести групи у часі і просторі, урочистості проводили в кількох аудиторіях, з дотриманням обов’язкових для усіх вимог: захисні маски, дезінфектори, температурний скринінг при вході.

А з 1 вересня розпочнеться навчальний процес з чітким розкладом занять. Така форма дистанційного навчання уже апробована у коледжі під час карантину у березні-червні.

За словами директора Івано-Франківського медичного фахового коледжу Володимира Стасюка, цьогорічний перший курс особливий ще тим, що це перший набір фахових молодших бакалаврів (а не молодших спеціалістів).