Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

10.09.2020

Сучасну апаратуру отримала кафедра оториноларингології та офтальмології ІФНМУ

Кафедра оториноларингології та офтальмології з курсом хірургії голови і шиї Івано-Франківського національного медичного університету отримала від благодійників систему отоакустичної емісії для забезпечення ранньої діагностики вад слуху.

Прилад закупили спільно «Благодійний фонд «КОЛО»» та волонтерська група «ЛП-69» в рамках проєкту «Почути світ». Вартість обладнання — 223 630 грн.

Прилад для реєстрації отоакустичної емісії — це автоматичний портативний аудіометр для обстеження слуху дітей різного віку, в тому числі новонароджених. За статистикою, в Україні на кожну 1 тисячу новонароджених народжується п’ять дітей із дефектами слуху, із яких двоє мають вроджену глухоту.

За словами завідувача кафедри Василя Поповича, Прикарпаття є одним з кращих регіонів України за рівнем реабілітації глухих та слабочуючих дітей. А ось раннього скринінгу тут не проводили, бо не було чим. Такий апарат прикарпатські медики отримали вперше, і це значно полегшить лікарям проведення діагностики. Наразі це є єдина можливість вчасно виявити будь-які відхилення.

Як зазначив ректор ІФНМУ професор Микола Рожко, такий апарат не буде працювати виключно на кафедрі, уже невдовзі ним тестуватимуть наявність слуху у новонароджених із груп ризику безпосередньо у пологовому будинку.