Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

16.10.2020

75-річчя відзначила Івано-Франківська МКЛ № 1

15 жовтня Івано-Франківська міська клінічна лікарня № 1 відзначила 75 років від дня свого заснування. Привітати колектив на урочистості завітали директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, начальник управління охорони здоров’я міськвиконкому Марія Бойко, ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко, заступник директора з навчально-виробничої роботи Івано-Франківського медичного фахового коледжу Ярослав Олександрович Гарко та заввідділу Олеся Василівна Сухоручко.

75 років тому, на виконання Постанови виконкому Станіславської обласної Ради № 3 від 10.05.45 року, в будинку колишньої школи по вул. Матейки, 34 було розміщено клініку. А з 15 жовтня 1945 року клінічна лікарня почала функціонувати, як база Станіславського медичного інституту, сьогодні – ІФНМУ.

У історії МКЛ № 1 є чимало значних подій. Серед них – відкриття в 1961 році першого в області травматологічного пункту, організація у 1987 році ургентної травматологічної служби та відкриття гастроентерологічного відділення, початок роботи у 1990 році діагностичного відділення, до складу якого увійшли клінічна та біохімічна лабораторія, ендоскопічний кабінет, а також кабінет ультразвукової та функціональної діагностики. У 1992 році поліклініка була відокремлена від стаціонару в окрему установу.

Сьогодні у міській клінічній лікарні № 1 функціонують хірургічне, неврологічне, травматологічне, терапевтичне відділення та відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії, працює також міський травматологічний пункт, параклінічні підрозділи та служби. Щороку тут стаціонарну допомогу отримують понад 8000 пацієнтів та близько 10000 ¬ амбулаторну допомогу. За час існування колектив МКЛ № 1 надав допомогу близько півмільйона хворим і потерпілим.

Роботу лікарні забезпечує понад 400 працівників. Лікувально-діагностичний процес закладу відбувається в тісній співпраці з професорсько-викладацьким складом шести кафедр медичного університету та базового медичного коледжу. Тут працює чимало медичних спеціалістів, підготовлених в цих навчальних закладах.

Під час урочистостей були згадки про історію лікарні, слова вітань і вдячності за працю, особливо складну і відповідальну в період пандемії коронавірусу. А ще були подарунки. Приміром, бактерицидний рециркулятор BactoSfera з таймером та деякі допоміжні матеріали до нього від Івано-Франківського медичного фахового коледжу.

У своєму вітальному слові головний лікар МКЛ № 1 Тарас Василик подякував колективові лікарні за працю.

Під час церемонії працівникам медичного закладу були вручені грамоти департаменту охорони здоров’я та подяки міського голови.