Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

20.10.2020

Студенти ІФНМУ стали чемпіонами України з гирьового спорту

В місті Дубно Рівненської області відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед дорослих та юніорів. Двоє студентів Івано-Франківського національного медичного університету здобули одразу кілька чемпіонських титулів.

Студент шостого курсу Олександр Шваб став чемпіоном України серед дорослих та юніорів. У ваговій категорії до 74 кг він здійснив 91 підйом двох 24-кілограмових гир довгим циклом.

Студентка третього курсу Софія Обаль здобула одразу три нагороди. Здійснивши 116 підйомів 16-кілограмової гирі у ривку, вона посіла друге місце серед юніорок і третє місце серед жінок. А у напівмарафоні довгим циклом з результатом 215 підйомів вона стала чемпіонкою України.

«Ми дуже переживали, адже студенти давно не брали участь у змаганнях, та й пандемія COVID-19 також наклала відбиток на підготовці, — говорить тренер університетської збірної команди Заслужений майстер спорту України, старший викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання Роман Михальчук. — Олександр Шваб, як завжди, проявив спортивний характер, підготувався і переміг дуже серйозного суперника. А наша нова зірочка Софія Обаль взагалі перевершила очікування, адже після пошкодження ноги ми рекомендували їй не виступати на наступний день. Втім, вона вирішила не здаватися, зібралася з силами і, незважаючи на біль, показала феноменальний результат у напівмарафоні. В неї дуже великі перспективи».