Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

18.02.2021

На Прикарпатті знову вводиться червона зона

На Івано-Франківщині з робочою поїздкою побував головний державний санітарний лікар – заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко через надзвичайно високий рівень захворюваності на COVID-19 у нашому регіоні.

Разом з головою обласної держадміністрації Андрієм Бойчуком вони проінспектували деякі лікувальні заклади. А 17 лютого взяли участь у позачерговому засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Також участь у роботі комісії у онлайн-режимі взяли міністр охорони здоров’я України Максим Степанов і міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

За словами Максима Степанова, ситуація з СOVID-19 в області є напруженою, адже щоденно фіксується значне збільшення кількості хворих. Завантаженість ліжок у деяких закладах охорони здоров’я сягає 100 відсотків, адже щоденно туди доправляють 80-120 пацієнтів. Додамо, що станом на 18 лютого зареєстровано рекордну кількість нових випадків коронавірусної хвороби за добу – 799.

На переконання Віктора Ляшка, на Прикарпатті необхідно додатково розгорнути ще близько 600 ліжко-місць, забезпечити їх киснем та кваліфікованим медичним персоналом.

Розгортання ліжок заплановані у КНП «Богородчанська центральна лікарня», «Лисецька лікарня», «Верховинська багатопрофільна лікарня» та «Заболотівська багатопрофільна лікарня» тощо. Разом з тим, варто опрацювати нові маршрути пацієнтів, щоб доправляти хворих у ті заклади, де можна гарантувати їм надання якісної медичної допомоги. Окрім того, за необхідності на базі ДСНС можна розгорнути тимчасовий госпіталь для лікування хворих.

Комісія ухвалила рішення про посилення карантинних заходів, введення «червоної зони» з 22 по 28 лютого. Які обмеження вводяться:

– заборонити приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (крім роботи на виніс),

– заборонити роботу розважальних закладів (кінотеатрів, театрів, нічних клубів тощо),

– заборонити проведення масових заходів (релігійних, культурних, соціальних, рекламних тощо).

Натомість, працюватимуть дитсадки та відвідуватимуть школи учні 1-4 класів.

В числі жорстких рекоментацій – посилити з боку поліції контроль щодо дотримання у громадах карантинних обмежень. Також на в’їздах та виїздах з області за погодженням Державної комісії з питань ТЕБ та НС можливо розгорнуть блок-пости.