Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

21.02.2021

Акція до Міжнародного дня рідної мови в ІФБМК

До Міжнародного дня рідної мови, який відзначається 21 лютого, всі викладачі української мови Івано-Франківського базового медичного коледжу (Івано-Франківського медичного фахового коледжу) отримали примірники книги Ольги Дубчак «Чути українською» з підзаголовком «У світі звукі[у] і букв». Бо йдеться власне про мовленнєві аспекти. Авторка намагається пояснити, за якими правилами й закономірностями працює звукова система, чому наша абетка майже досконала. І переконати, «що українська мова – це надзвичайно цікаво, легко і місцями навіть корисно».

Спершу два примірники книги Олени Дубчак «Чути українською» було придбано для бібліотеки коледжу. А до Міжнародного дня рідної мови її отримали викладачі української мови Галина Іванишин, Оксана Афтанас, Наталія Римар, Мар’яна Струк, Ярослава Максимів – як знак уваги від директора ІФБМК Володимира Стасюка.

«Це не подарунок, а саме знак уваги викладачам, які навчають української мови, – зазначив Володимир Васильович. – І правильніше казати: рідної мови. Бо для тих, хто живе в Україні, незалежно від національності, хто відчуває себе громадянином України, а не гостем, українська мова – рідна. Її треба вивчати і плекати».

Викладачі зможуть користуватися цією книгою при навчанні студентів.