Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

26.02.2021

Участь прикарпатців в конференції студентських профкомів

Представники Івано-Франківського базового медичного коледжу (Івано-Франківського медичного фахового коледжу): голова студентського самоврядування ІФБМК, студентка ІІІ курсу спеціалізації "Лікувальна справа" Христина Яворська, заступниця голови, студентка ІV курсу спеціалізації "Сестринська справа" Зоряна Походжай та заступниця директора з виховної роботи Наталія Мальованчук взяли участь у всеукраїнській конференції студентських профкомів, яку провели на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м.Сєвєродонецьк) профспілкова організація цього навчального закладу разом з Національною молодіжною радою України у рамках спільного проєкту "Зміцнення молодого громадянського суспільства та культури пам`яті", що виконується у співпраці з DBJR, BDKJ, ТУСК "Обнова" та за фінансової підтримки МЗС Німеччини. Через пандемію коронавірусу захід проходив дистанційно на плат-формі Zoom.

Задля збільшення аудиторії конференція була поділена по областях. Тож 25 лютого в інформаційній онлайн-сесії "Молодь і Європа" взяли участь представники Івано-Франківської, Львівської, Волинської, Рівненської і Закарпатської областей.

Учасники конференції мали можливість дізнатися більше про особливості європейської інтеграції України, європейсько-українські відносини, про можливості та перспективи для студентської молоді завдяки програмам стажування в Німеччині та країнах ЄС у період зимових або літніх канікул, про шляхи подальшої двосторонньої співпраці. На запитання студентів відповідали експерти у цій галузі.

Досвід міжнародної співпраці має і ІФБМК. Студенти проходять практику і стажування у клініках Німеччини, проводилися ознайомчі поїздки до Німеччини.

Під час конференції було повідомлено про майбутні сесії в рамках такого спільного молодіжного проєкту. Планується також проведення онлайн-тренінгів, а коли стабілізується ситуація з COVID-19, то будуть організовані студентські поїздки з метою обміну досвідом, екскурсії як в Україні, так і в Європі.