Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

01.03.2021

Студенти ІФНМУ працюють на карантинних КПП

Уже тиждень більше 30 студентів Івано-Франківського національного медичного університету працюють на контрольно-пропускних пунктах Прикарпаття, встановлених задля обмеження поширення коронавірусної хвороби. Під час 12-годинних чергувань вони встигають вчитися і навіть здавати модулі.

За словами проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи університету Тараса Кобрина, до університету звернулися з Івано-Франківської обласної державної адміністрації з проханням допомогти з чергуванням на блокпостах. З 21 лютого студенти почали чергування на контрольно-пропускних пунктах. Це студенти, починаючи від IV курсу і старші, плюс лікарі-інтерни.

Щоранку вони виїжджають на блокпости, які розташовані на межі Івано-Франківської області. Чергування триває з 9:00 до 21:00 години. Виїжджають по двоє, протягом чергування міняються і мають можливість по черзі відпочити. Власне за блокпостом закріплені чотири студенти. Працюють пари два дні через два, або й три через три. Домовляються про графік самостійно.

Вони проводять температурний скринінг у водіїв і пасажирів. При підвищеній температурі рекомендують звернутися до лікаря. За тиждень чергувань студенти-медики вже мали справу з випадками, коли треба було надавати першу домедичну допомогу.

Під час чергувань студенти встигають і вчитися. З використанням бездротових навушників слухають лекції і навіть дистанційно здають модуль чи відповідають на парі прямо з блокпоста. Викладачі знають про це і з розумінням ставляться до студентів.

Роботу студентів-медиків відзначила обласна влада. Подяку їм висловив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук.