Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

09.03.2021

Як працює студентський профком

Про роботу первинної профспілкової організації студентів Івано-Франківського національного медичного університету розповів її голова Юрій Солоджук на сайті ІФНМУ.

Він зазначив, що основними напрямками роботи є захист прав і законних інтересів членів профспілки (студентів); представництво та захист інтересів студентів при вирішенні індивідуальних та колективних спорів; залучення студентів, які є членами профспілки, до активної роботи в організації, солідарних заходах профспілки; організація та проведення оздоровчих, культурно-масових, спортивних та інших заходів профспілки; залучення студентів університету до складу профспілки.

Представники профспілкової організації беруть участь у засіданнях ректорату, зокрема під час розгляду справ, які стосуються студентів, у засіданнях стипендіальної комісії.. Вони також входять до складу Вченої ради ІФНМУ.

Важливою частиною роботи є участь та допомога у поселенні студентів до гуртожитків. На волонтерських засадах допомагають студентам першого курсу в ознайомленні з місцями розташування гуртожитків та корпусів ІФНМУ. Протягом року представники профспілки беруть участь у розгляді побутових справ щодо дотримання правил проживання у студентських гуртожитках. Студентські ради гуртожитків очолюють члени профспілки студентів ІФНМУ.

На базі студентських гуртожитків знаходяться студентський профілакторій (гуртожиток № 4); студентський готель (гуртожиток № 3), де при потребі можуть тимчасово проживати студенти та їхні батьки; студентський клуб (гуртожиток № 3) для засідань студентської ради та різних заходів.

Протягом навчального року, коли надходять відповідні звернення, за рішенням членів профспілки університет виділяє фінансову допомогу студентам. Також профспілка відзначає своїх найактивніших членів.

Із запровадженням карантину у 2020 році окремі студенти у вільний від навчання час на волонтерських засадах допомагали медичним працівникам у боротьбі із COVID-19. Для цього їм пошили 10 захисних костюмів багаторазового використання. Студенти ІФНМУ разом із поліцією чергують на карантинних контрольно-пропускних пунктах при в’їзді в область.

Займаються студенти і благодійністю. Щорічно з нагоди дня святого Миколая та дня захисту дітей члени профспілки вирушають із подарунками до дітей-сиріт до закладів міста та області.

Профспілка бере участь в організації культурних подій та спортивних змагань між студентами ІФНМУ. Так, наприклад, відбувається «Весняний кубок ІФНМУ Що? Де? Коли?». Студенти-медики також беруть участь у міських інтелектуальних змаганнях.

Нещодавно члени профспілки активно включилися у створення та розробку студентського телебачення та радіомовлення IFNMU FM. Відповідний канал є на YouTube і вже має чимало цікавого контенту.