Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

09.03.2021

Відзначення Шевченківських днів в медичних навчальних закладах

Дистанційно через пандемію коронавірусу, але різними заходами відзначають цьогоріч в Івано-Франківському базовому медичному коледжі (Івано-Франківському медичному фаховому коледжі) Шевченківські дні – 207-му річницю від дня народження Кобзаря та 160-ту річницю від дня смерті.

Студенти різних курсів ІФБМК записали відеочитання віршів Тараса Шевченка. Їх доповнила пісня «Бандурист» на слова поета у виконанні студентки 2 групи IV курсу спеціалізації «Сестринська справа» Христини Семенюк. Кобзареві були присвячені і виховні години у групах.

Значення постаті Тараса Шевченка для українського народу важко переоцінити – він розбудив національну свідомість українців, а Україну відкрив світові. Поет, письменник, художник, філософ, політик, громадський діяч, фольклорист, етнограф, історик, Шевченко став Генієм і Пророком. Його поетичне слово самоука і кріпака було сильнішим за слова вельмож і царів. З любові до України виросли його вірші, що увійшли у «Кобзар». Рядки з багатьох стали пророчими і закличними, заповітом нащадкам: «Свою Україну любіть...», «Мені ж, мій Боже, на землі подай любов, сердечний рай!», «Серцем жити і людей любити», «Борітеся – поборете, вам Бог помагає», «Єдиномисліє подай і братолюбіє пошли». І такі думки, такі настанови майбутнім поколінням – у багатьох творах.

* * *

З нагоди Шевченківських днів студенти Івано-Франківського національного медичного університету провели онлайн-марафон поезії Великого Кобзаря. Під час дистанційного навчання вони прочитали твори поета і записали спільне відео.

Поезії на відео читають студенти другого курсу 9 та 81 груп і першого курсу 7 групи та їхня кураторка доцентка кафедри мовознавства Марія Гуцол.

А студенти факультету підготовки іноземних громадян Івано-Франківського національного медичного університету прочитали різними мовами «Заповіт» Тараса Шевченка.

Така акція об’єднала ледь всю Україну. Участь взяли студенти з Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської, Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Кіровоградської, Миколаївської, Харківської областей. Деякі поезії молоді люди виконали іноземними мовами.