Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

14.03.2021

Серед переможців конкурсу «Краща книга Прикарпаття» – науковці ІФНМУ

Одразу двоє науковців Івано-Франківського національного медичного університету – професор Володимир Качкан і доцент Ігор Любчик стали лауреатами обласного конкурсу «Краща книга Прикарпаття 2020».

У галузі «Документально-історичної літератури» переможцем визнали завідувача кафедри українознавства та філософії ІФНМУ професора Володимира Качкана з книгою «Паралелі і меридіани ІФНМУ». До цієї книги, присвяченої 75-річчю університету, увійшли різножанрові документальні матеріали (діалоги, нариси, статті, есеї) про діяльність відомих вчених-медиків, провідних педагогів, хто презентує обличчя нинішнього закладу вищої освіти, а також про представників інших сегментів життєдіяльності університету.

У сукупній номінації «Народознавство. Краєзнавство» одним з лавреатів став доцент цієї ж кафедри медуніверситету Ігор Любчик із книгою «Лемківські долі: Трагізм і пам'ять поколінь». Ця історична монографія є спробою привідкрити закулісся етнополітичних ігор щодо лемків у міжвоєнній Польщі, Чехословаччині, СРСР та їхніх післявоєнних наступників.

Щорічний літературний конкурс відбувається за ініціативи Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка та за підтримки обласної організації Національної спілки краєзнавців України й управління культури національностей та релігій облдержадміністрації. Вітаємо переможців!