Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

13.04.2021

Календар, присвячений захопленню

Нещодавно проректор з наукової роботи Івано-Франківського національного медичного університету, професор Ігор Вакалюк презентував колегам календар із фотографіями експонатів своєї унікальної колекції корів.

Ігор Вакалюк є досвідченим колекціонером ось уже 15 років. Професор захоплюється збиранням корівок, для яких облаштував у своїй оселі спеціальну кімнату-музей. Його колекція налічує близько 3 тисяч експонатів. Це предмети з різних країн і континентів — від власне фігурок цих тварин до предметів одягу, посуду, книг, ігор та поштових марок з їхнім зображенням.

Про кожен з предметів професор може розповісти цікаву історію, а розпочалося хобі свого часу з дослідження прізвища його родини. «Vaca» багатьма мовами означає «корова», а походження цього слова від латинського «vacca». Коли Ігор Вакалюк дізнався таку цікаву етимологію свого прізвища, тоді й вирішив колекціонувати корів на честь своєї родини.

Кілька років тому він створив спеціальний сайт «Коров’яча колекція», щоб популяризувати своє хобі. Окрім світлин, на сайті є також різноманітна інформація про корів: цікаві факти, загадки, анекдоти, казки тощо. Цьогоріч «коров’яча колекція» потрапила ще й до Національного реєстру рекордів України, а її автора визнали власником найбільшої колекції предметів у вигляді корів.

І ось тепер календар з колекційними коровами. До речі, такий календар отримали переможці секцій 90-ї міжнародної науково-практичної онлайн конференції студентів і молодих вчених «Інновації в медицині та фармації», яка відбулася на базі ІФНМУ.