Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

13.05.2021

Про конкурс есе «Мій рік боротьби з COVID-19» – в ефірі «Суспільне Карпати»

Про підсумки обласного конкурсу есе серед медсестер і медичних братів «Мій рік боротьби з COVID-19», організованого обласною організацією профспілки працівників охорони здоров’я України, департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації та Івано-Франківським медичним фаховим коледжем, в ефірі «Суспільне Карпати» розповідали голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Наталія Бирчак та фельдшерка обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з Косова Оксана Бобровська. Програма вийшла в ефір 12 травня, у Міжнародний день медичної сестри.

За словами Наталії Бирчак, на конкурс надійшло 29 робіт від працівників як обласних, так і міських закладів охорони здоров'я, які першими стикалися з хворими на коронавірус. Есе щирі, різнопланові.

Одна з учасниць конкурсу Оксана Бобровська подала на конкурс відеороботу, в якій у формі щоденника зафіксувала основні моменти свого року боротьби з коронавірусом: від невідомості, звикання до масок, респіраторів, захисних костюмів, виснажливих чергувань, безпорадності перед наслідками хвороби до переконань у подоланні пандемії.

Як описують свій рік боротьби з коронавірусом учасники конкурсу? Який досвід вони отримали, допомагаючи хворим? Що показав обласний конкурс? Про це йшлося під час радіорозмови, а також про оплату праці медиків, умови їхньої роботи, забезпечення засобами індивідуального захисту.

«Вражена. Які у нас на Прикарпатті талановиті медичні працівники!» – так написала після ефіру радіоведуча Світлана Усатюк.

 

Послухати і побачити радіопрограму можна на сторінці обласної профспілки працівників охорони здоров’я у фейсбуці або за посиланням https://if.suspilne.media/episode/42198?fbclid=IwAR2KgQHCGrhJClcO8WsJ8JyhSUB0a_H_rfdgUCNbPtU4OKihnJ4Yk-3_agg