Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

21.05.2021

День вишиванки в міському перинатальному центрі

Профспілковий комітет, адміністрація та увесь колектив міського клінічного перинатального центру на своїй сторінці у фейсбуці привітав колег з інших установ, друзів, пацієнтів та всю громаду з днем вишиванки.

Історія вишиванки дуже давня... Перші спомини про неї відмічаються ще з часів скіфів... Тож її коріння давнє, з діда-прадіда жодне свято і поважна подія в родині не обходилися без вишиванки!

На сьогодні – це розмаїття узору (малюнку), кольору, шитва, тканини... А осучаснив стиль одягання вишиванки під піджак у чоловіків... Іван Франко!

З нагоди свята вишиванки колектив Івано-Франківського міського перинатального центру зробив унікальну виставку робіт з вишивкою – тут і сорочки з полотна, яким понад 100 років, і рушники, серветки, сукні, крайки, коралі, етнічні ляльки та сучасні шедеври вишиванок, картин, ікон.

Зі святом колектив привітали гості з обласної профспілки працівників охорони здоров’я, які і були незалежним журі. Переможців немає – переможці всі, тому що кожен колектив відділень у своїй виставці мав щось своє, що захоплювало дух і спонукало милуватися.

А ще голова галузевої профспілки Наталія Бирчак привітала колектив зі святом медичної сестри і нагородила учасників конкурсу есе серед медсестер «Мій рік боротьби з COVID-19» подяками і призами – Анну Чеворис, Стефу Бойко, Ярославу Серганюк.

Колектив привітали гості з Прикарпатського університету ім. В. Стефаника, інституту мистецтв – доц. Зоряна Рось з ученицею Андріаною Романюк виконали в'язанку етнічних поліських пісень. Це було прекрасно! А ще колектив привітали талановиті дітки наших працівників.

Наприкінці дійства всі посмакували українських пирогів з печі.