Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

31.05.2021

Патріарх Святослав відвідав обласну дитячу лікарню

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей Глава УГКЦ Патріарх Святослав 31 травня відвідав КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради». Він зустрівся з колективом лікувального закладу та з маленькими пацієнтами.

За словами організаторів зустрічі, діти потребують захисту та піклування не лише 1 червня, а щодня. Саме тому візит Патріарха Святослава покликаний наголосити на тому, що доступна, якісна та безпечна медицина для дітей – обов’язок громади і держави.

«Я сьогодні приїхав сюди, аби помолитися за діточок, які хворіють. Висловити слова підтримки і солідарності з матерями, батьками, які переживають за своїх діточок. Які сподівання і переживання, надії, вкладають у руки лікарів. Нехай Боже благословення і молитва будуть додатковим ліком, який допоможе побороти будь-яку хворобу», – сказав Патріарх Святослав.

Він також наголосив, що важливо фінансово підтримувати медичні заклади.

За словами генерального директора ОДКЛ Тараса Мельника, це перший візит Глави УГКЦ з перспективою співпраці для підвищення якості надання медичних послуг.

«Нема жодної лікарні в світі, яка живе на рахунок бюджету чи своїх зароблених коштів. Ми робимо такий імідж, який би робив престижним допомогу нашому закладу, в тому числі завдяки цьому візиту. В першу чергу чекаємо допомоги в онкогематології. Маємо там кваліфікований персонал, але завжди потребуємо оновлення умов лікування. В першу чергу хочемо мати наркозний апарат для оперативного втручання. Також було б добре зробити у відділенні ремонт, індивідуальні палати з мікрокліматом», – сказав Тарас Мельник.

Медики та пацієнти онкогематологічного відділення подарували Святославу подарунок. Хворі дітки зробили на плакаті відбитки своїх долонь, у яких вписали побажання для Глави УГКЦ.