Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

02.06.2021

До Міжнародного дня захисту дітей

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, архиєпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин освятив статую Пресвятої Богородиці – Матері Марії з дитятком Ісусом у відділенні виходжування передчасно народжених дітей Івано-Франківського обласного перинатального центру.

Відтепер під покровом Богородиці перебувають породіллі, малюки та медики.

За словами завідувачки відділення неонатального та постінтенсивного виходжування новонароджених Ольги Кіршак, за минулий рік в ОПЦ народилися 2995 дітей. 30% з них з’явилися на світ передчасно, тобто потребували лікування та довготривалого виходжування: від 20 до 40 днів. Зараз у відділенні під опікою лікарів перебуває п’ятеро діток.

Ініціативу встановлення статуї Пресвятої Богородиці саме у цьому відділенні проявила завідувачка дитячого відділення № 2 Лілія Киндяк, яка працює у перинатальному центрі з початку його заснування у 1997 році.

В освяченні взяли участь священники-капелани лікарень, парафії Різдва Пресвятої Богородиці, поблизу якої знаходиться медичний заклад, активні члени Християнського Руху «ЗА ЖИТТЯ».

 

* * *

Благодійною акцією відзначили Міжнародний день захисту дітей працівники КНП «Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради». Вони вирішили подбати про діток, хворих на рак, які лікуються в онкогематологічному відділенні обласної дитячої клінічної лікарні, інформує профспілковий комітет МКПЦ.

Для цього провели благодійну акцію «Година робочого часу – онкохворим діткам».

На рахунок онкогематологічного відділення перераховано понад 12 тисяч гривень.

«Нехай діти одужують і будуть здорові! Уклінна вдячність всім небайдужим людям, які працюють у нашому закладі!» - йдеться на сторінці профкому у фейсбуці. А також побажання у Міжнародний день захисту дітей: «Нехай всі дітки народжуються і ростуть здоровими,будуть щасливими,мають гарну долю! Вітання в цей день всім батькам і Божої опіки діткам!».