Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

17.06.2021

Відбулася IX Всеукраїнська медична проща до Страдчу

У IX Всеукраїнській прощі медиків до Страдчу взяли участь і прикарпатці. Це були і медичні працівники, і капелани. Проща приурочена Дню медичного працівника і відбулася 12 червня.

У її програмі була Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Стрийської єпархії УГКЦ Владика Богдан Манишин у співслужінні із собором священників, розповідь про Страдецьку гору від пароха храму Успення Пресвятої Богородиці на Страдецькій горі о. Івана Колтуна, а також Хресна Дорога.

У проповіді Владика Богдан підкреслив, що Христос також є лікарем, бо Він зціляє, а у стражданні єднаємося із Христом. Водночас, єпископ додав, що вірою ми відповідаємо на дар зцілення.

Голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я с. Севастіяна (Карвацька) підкреслила, що сьогодні своїм ризиком, своєю жертвою та життям медики рятують Україну. Адже у час війни та пандемії, саме вони – на передовій.

Комісія працює над тим, щоб організувати працю медичних капеланів, відкрити для медиків можливості духовної реабілітації через проведення спеціальних курсів, семінарів та інших програм. Церква також долучилася до просвітницької діяльності щодо запобігання поширення пандемії COVID-19, до придбання медичних засобів засобів, концентраторів.

Слово до присутніх мали і медичні капелани, які духовно підтримують не лише медиків, але й пацієнтів

Після спільної молитви та подяк присутні мали змогу на власні очі оглянути унікальні монастирські печери Страдецької гори, почастуватися перекускою та долучитися до Хресної Дороги, під час якої в особливий спосіб дякували за дар життя. Згодом медики мали час на спілкування та приватну молитву.

26 червня відбудеться Всеукраїнська проща до Страдчу, яку очолить Блаженніший Святослав.