Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

20.06.2021

В ІФНМУ відкрили анотаційну дошку загиблому військовому медику

 

На фасаді центрального корпусу Івано-Франківського національного медичного університету 18 червня відкрили анотаційну дошку випускнику ІФНМУ Дмитрові Буту. Військовий медик 24 окремої механізованої бригади загинув 12 березня минулого року в районі Світлодарська.

Дмитро Бут народився у 1982 році, закінчив гімназію № 1, у 1999 році вступив до Івано-Франківської державної медичної академії на спеціальність «Лікувальна справа». Вчився на державній формі. Талановитий студент створив в університеті музичний колектив. Захоплювався вивченням іноземних мов, великим тенісом, плаванням, був автором багатьох музичних творів.

У 2007 році після інтернатури почав працювати на посаді лікаря-нарколога в обласному наркодиспансері. Творчість не покинув. Входив до складу музичних гуртів «НІОПЛАН», «Листопад», «Brandy Rocks», «Фляшка Не-звідки».

12 березня 2020 року вступив до лав Збройних сил України лейтенантом медичної служби на посаду начальника евакуаційного відділення медичної роти у 24 окремій механізованій бригаді. У зоні ООС рятував життя наших захисників на Світлодарській дузі у Донецькій області. Трагічно загинув 11 червня 2020 року, захищаючи Україну. Залишив сиротою маленького сина Данієля, дружину Лілію, 90-річну бабусю Любов Чорну.

Поруч із анотаційною дошкою Дмитрові Буту є меморіальна дошка Ярославові Чомку. Це ще один випускник ІФНМУ, військовий медик, який загинув 12 січня 2015 року під час евакуації поранених в районі Артемівська. В університеті сьогодні працюють 14 учасників АТО/ООС.

Зі словами вдячності військовим медикам та Героям виступили ректор ІФНМУ Микола Рожко і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків

Анотаційна дошка встановлена в рамках проєкту «Івано-Франківськ — місто героїв».