Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

20.06.2021

20 червня – день Святої Трійці

Особливим серед релігійних свят є П'ятидесятниця – п'ятдесятий день від Великодня. Зелені свята або Трійця пов’язані з природою. Всі дійства – завивання вінків, Клечальна субота, Клечальна неділя, поминання предків – співголосні з живою природою, яка для наших предків була найвищим духовним самоочищенням.

Ми запашним зіллям прикрашаємо світлиці. В суботу люди несуть в квартиру гілки липи і ставлять їх за образ, в куток кожної кімнати. І стає так урочисто, святково!

Зелені гілки несуть також на могили рідних на цвинтарі. В понеділок всі ідуть на цвинтар, де відправлятимуть панахиди і освячуватимуть могили.

Трійця – це свято буйності природи, її живосилля. Природа повністю ожила, розквітла, набирається сил кожна травинка, кожний листочок. В них ми повинні взяти нову енергію до життя, очистити наші душі.

Нехай це свято, що так нерозривно пов'язане з природою, збагачує ваші душі, дорогі колеги, Господньою любов'ю, миром, злагодою, усілякими гараздами. Нехай Святий Дух скріплює віру і надію, обдаровує ваші родини земними і небесними щедротами!