Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

22.06.2021

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Це день скорботи і пам’яті, адже 22 червня 1941 року розпочалася німецько-радянська війна, яка забрала життя кожного п’ятого українця. Ця війна пролетіла крізь людські долі, руйнуючи не тільки мирні справи, чудові мрії, сонячне щастя, а й знищуючи села, міста... і все живе...

Суворий світ, сповнений брязкотом заліза, безперервним гуркотом військової техніки, порохом безкінечних доріг, вогнем атак, тривожними спалахами ракетниць, безсонними окопними ночами, болю і втрат – ось жахливе обличчя того чотирирічного бою.

Війна в минулому... Не можна викреслити з нашої історії жодного рядка, як не стерти з пам’яті жахи Другої світової війни. Час поступово рубцює давні рани війни, але живуть вони в пам'яті. Живуть і промовляють до наступних поколінь: пам'ятайте, щоб подібне лихо не повторилося. Пам'ятайте і все робіть для того, щоб наша Україна ніколи і ні перед ким не ставала на коліна.

Схилімо низько голови перед пам'яттю тих, хто ринув у безсмертя, запалімо свічки й складімо в молитві руки, звертаючись до Господа, аби вічним став мир на землі.