Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

28.06.2021

28 червня – День Конституції України

Парламент України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, 28 червня 1996 року прийняв Основний Закон України – Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної української держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

Нова Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

У цей день ми святкуємо початок історії сучасної незалежної України. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, сприяло підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Конституція визначила найціннішим життя людини, її здоров’я, честь і гідність, надала кожному громадянину можливості для самореалізації, свободу слова і віросповідання.

Тож нехай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, утвердженню соціальної справедливості та рівності прав кожної людини.

Нехай у наших серцях не згасне віра у прекрасну долю України, а у родинах панують здоров’я, злагода, достаток.

Бажаємо кожному з нас впевненості, сили, гідності та усвідомлення захищеності своїх прав, всього того, що дає нам Конституція і високе звання громадянина Української незалежної держави.