Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

03.08.2021

Медичний супровід Всеукраїнської Патріаршої прощі до Крилоса

Кілька десятків тисяч паломників прибули 31 липня-1 серпня в с. Крилос на Всеукраїнську патріаршу прощу до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Цьогорічна проща присвячувалася 425-й річниці Берестейської унії та молитві за мир в Україні. В ній взяв участь Блаженніший Святослав.

Першого дня відбувся молебень до Богородиці та похід до Княжої криниці з освяченням води. Під час Вечірні до проведення Таїнства Покаяння було залучено 150 священників Івано-Франківської Архієпархії. Після урочистого обходу довкола храму з Чудотворною іконою Матері Божої та свічками ікону розмістили для прилюдного почитання.

Вранці численні прочани, які прибули з різних куточків, хлібом-сіллю та радісними оваціями зустрічали Патріарха Святослава на землі Давнього Галича.

У рамках зустрічі Блаженніший освятив український прапор з нагоди 30-ліття проголошення Незалежності України. Згодом прапор буде святково піднято на Вічевому майдані в Івано-Франківську.

У Крилосі впродовж двох днів прочанських заходів чергувала бригада фахівців Галицького центру первинної медико-санітарної допомоги, а також медики з Галича, Калуша, Бурштина. Надзвичайних випадків не було, хіба скарги на підвищення тиску, біль голови та незначні травми. Усім, хто звертався, була надана допомога.

Владика Володимир Війтишин у часі завершення прощі виголосив щиру подяку департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної держадміністрації та усім медикам, які долучилися до супроводу прощі у Крилосі.