Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

03.08.2021

Обласному центру екстреної меддопомоги передано 26 нових автомобілів

3 серпня в Івано-Франківську на площі Соборності перед адміністративним будинком органів влади Прикарпаття для бригад із відділень Обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передано 26 нових автомобілів спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги. Їхня загальна вартість 48 063,97 тис. грн., а закуплені вони коштом Державного бюджету.

Оглянули автомобілі швидкої медичної допомоги та урочисто вручили ключі від них голови обласної державної адміністрації Світлана Онищук та обласної ради Олександр Сич..

Варто зазначити, що більшість із придбаних автомобілів повнопривідні, що дозволяє їхню експлуатацію у важкопрохідних гірських районах краю, і саме у таких місцевостях вони найкраще зарекомендували себе. Власне за розподілом спецтранспорт й буде спрямований у гірські та передгірські райони. Зокрема, як повідомили в департаменті охорони здоров’я ОДА, 4 автомобілі з переднім приводом типу С передані Івано-Франківській станції екстреної (швидкої) медичної допомоги, 7 автомобілів (з повним приводом) типу С Косівській, Коломийській, Долинській, Калуській та Надвірнянській станціям екстреної допомоги і відділу медицини катастроф КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». 15 одиниць спеціалізованого санітарного транспорту типу В (з повним приводом) надійдуть Богородчанській, Болехівській, Кутській, Лисецькій, Отинійській, Перегінській, Рожнятівській, Солотвинській та Яблунівській підстанціям екстреної (швидкої) медичної допомоги, а також Космацькому, Ланчинському, Микуличинському, Печеніжинському, Чернелицькиму та Яремчанському пунктам постійного базування екстреної (швидкої) медичної допомоги. Також один спеціалізований автомобіль швидкої медичної допомоги направлено бригаді екстреної медичної допомоги в с. Чернелиця.

За словами директора КНП «ОКЦЕМД та МК ІФОР» Мирона Матейка, наразі в обласному центрі екстреної медичної допомоги цілодобово працюють 98 бригад швидкої медичної допомоги. Потребують заміни 112 машин. З вересня минулого року для центру було придбано 24 автомобілі. Тож з сьогоднішніми поступленнями парк автомобілів швидкої медичної допомоги області оновлено майже на 50 відсотків.